• KOŘENÍ

Bobkový list

Tyto vonné listy se špičatými konci se používají v sušeném stavu. Ty jsou použity v kari rýže a přípravků.

Kardamom (Elaichi)

Elettaria Cardamomum je semeno z tropického ovoce v zázvoru rodiny. Plody a semena nechat příjemnou vůni sladkou, ostrou chuť, když za žvýkat. Kardamom má sladkou, citrónovou, eukalyptu chuť. To je svět je druhý nejdražší koření. Je k dispozici ve formě prášku, sušené lusky nebo volných semen. Zelené kardamomy jsou nejvíce obyčejný, ale tam jsou také černé a smetanové druhy. Je to jeden z nejoblíbenějších koření Indie, který se používá v kari, pikantní a sladké pokrmy, zmrzliny a krémy. To je často v kombinaci s mandlemi a šafránu. To může být používáno k aromatizaci čaje a také je skvělé s černou kávou. Používá se v ájurvédské medicíně pro odstranění tuku a jako lék na močové a kožní stížností. Egypťané žvýkání kardamomy k bělení zuby a zároveň zpříjemní dech. Semena jsou aromatické, sladké chlazení, lék proti nadýmání (léčí nadýmání), trávicí, povzbuzující prostředek a tonikum. Kardamom najde využití v trávení, nechutenství, pocit pálení, ochablost, astma.

Chilli (Mirchi)

je nejžhavější chuť na zemi. Jako obecné pravidlo, tmavě zelené chilli bývají siréna než červené chilli. Malé, špičaté chilli jsou obvykle teplejší, než větší, zaoblenými odrůd. Celé papriky mohou být nasazeny tak, aby byly trochu méně horko. Papriky a chilli prášek by měl být používán s extrémní opatrností. Horké vindaloo kari jsou vyrobeny z nejžhavějších chilli.

Chilli prášek

Červená barva, jemný prášek. Je velmi horký, protože je vyroben ze sušených a mletých semen papriky, jeho nejteplejší části.

Koriandr semena (Dhaniya)

Je členem rodiny petrželkou. Semena jsou oválného tvaru, hrbolatá a odvrátí se od jasně zelené až béžové, kdy dozrávají. Toto koření chutná sladké a pikantní, s mírně citrusové chuti.Anglické jméno pro tohoto koření pochází z řeckého Koros, což znamená "chyba". Koriandr se obvykle prodává v práškové formě, i když celá semena jsou také k dispozici. Čerstvý zelený koriandr - protože jsou podpora trávení, jsou účinné zejména se sacharidy, jako je pečivo a chléb. Koriandr se používá také v rybích a pikantní pokrmy jako zdravou alternativu k soli, a to je základní složkou kari koření.

Kmín (Jeera)

pochází z rodiny petržele. Semena jsou oválné s hřbety, zeleno-béžové barvy, teplé, ořechovou vůní a chutí, která je hořká, ale ne horká. Mohou být důvod k prášku. Kmín je obvykle suché smažené před použitím (drop celých semen do horké suché pánvi a vaříme, dokud pražená vůně objeví). Používá se k aromatizaci plněné rýží, zeleninou, mnoho jídla a zákusku curries. Je dobře kombinuje s koriandrem a je široce používán v hovězího masa.

Kari

Kari koření je směs mnoha koření a je používán široce v zákusku jídel po celé Indii a jihovýchodní Asii. Kari má zvláštní vůni a pikantní.

Fenykl (Soonf)

je zeleno-hnědé, malé oválné semínko z Bedrník anýz a rostlin v rodině petrželkou. Má sladkou chuť a anýz. Používán šetrně, dává teplo a sladkost na kari. Semena dobře kombinovat s arašídy a kůra z citrusových plodů. Pražená semena fenyklu žvýkali pro osvěžení dechu po jídle. Mají trávicí vlastnosti.

Garam Masala

což znamená "horké koření" - je směs mletých koření (recepty lišit) v hřebíček, kardamom, kmín, pepř a skořice, bobkový list). Je mnohem lepší brousit své vlastní koření, než kupovat směsi připravené hřiště.Směs koření garam masala v liší v závislosti na jídlo, na které to větší, takže koření směs pro ryby jídlo je odlišná směs koření na jehněčí maso. V závislosti na složku své misky, můžete zvýšit garam masala tím, že přidá další koření jako zázvor a kurkuma (který by vyhovoval kuře nebo rybu). Květy a semena fenyklu může být přidán do směsi pro tmavé druhy masa, jako je jehněčí nebo hovězí maso.

Česnek (Lassan)

úzce souvisí s cibulkou. To má silný štiplavý nebo horkou chuť, když syrové, která měkne při vaření je. Má velmi silný zápach. Žárovky, jejichž segmenty jsou obvykle nazvané "stroužky" jsou součástí zařízení nejčastěji eaten.Garlic se používá jako koření i jako aromatická látka v omáček, omáček, polévek, dušená masa, nakládaná zelenina, saláty, dresingy a chleba. Česnekové okurky a čerstvě indických pozemní česnek jsou populárními doplnky pro občerstvení rýže a chappathis. Česnekový prášek je vyroben z hřebíčku pozemních dehydratované a je široce používán jako náhražka čerstvého česneku. Česnek pomáhá čistit krev a snížení krevního tlaku. To je považováno za lék na srdeční onemocnění.

Zázvor (Adrak)

Čerstvý kořen gingeris knobly oddenek se sladkou vůní a teplou, štiplavou chuť. Uvnitř, zázvor je tvrdý a dřevěný, žlutá a vláknitá. Je to nejjednodušší vařit, jednou oloupané a strouhání.Délka kořene naznačuje vyzrálost, a čím déle to je, teplejší a více vláknité to bude. Zázvor je chutnou pastu, a to zejména v případě smíšené s česnekem. Zázvor je možné použít ve sladkých pokrmů, dezertů, nebo v pikantní pokrmy, jako jsou horké kari a za stálého míchání hranolky.Zem (soondth) typ je stejný jako u pečení. Zázvor je také obyčejně považován za afrodiziakum.

Muškát a muškátový květ (Jaiphal a Javitri)

je semeno jehličnatý strom. Mace je masitá mříž, který pokrývá muškátového oříšku (tvrdý ořech), který je zlatohnědé barvy. Muškát má více robustní než chuť muškátového květu, ale tvá jsou jinak velmi podobné. Mají ořechové, teplé a mírně sladká chuť. Muškát je používán přidat sladké a pikantní chuť pokrmů, jako jsou koláče a krémy, pudinky, dorty, soufflé, zeleniny, vaječné pokrmy, jehněčí a ryby a nápoje. Stejně jako muškátový oříšek, muškátový květ je sladké a chutné koření, které mohou být nahrazeny muškátu či skořice doplnit celou řadu potravin. Mace se také používá v omáčkách pro ryby a okurkou indických.

Oreango (Ajwain)

má silný dráždivý zápach a chuť podobnou pepřem a anýzu. Obsahují thymolu olej, který dává chuť připomínající tymián. to je použito v čočky jídel, zeleninových a parathas pakoras a masných pokrmů.

Kurkuma (Haldi)

pochází z kořene Curcuma longa a listnatých rostlin vztahující se k zázvoru. To má jasně žlutou barvu a štiplavý, teplé, zemité aroma a chuť. Přestože se stává hořká, pokud příliš používán. To je mírně antiseptický. Kurkuma je základním kořením v indické jídlo, takže bohatý, chutný barvu. Používá se v kari, rybí pokrmy z fazolí a protože jeho zažívací vlastnosti. Výzkum ukazuje, že kurkuma brání srážení krve, snižuje jater toxiny a pomáhá jater metabolizovat tuky a tak pomáhá při hubnutí.